Farmacia Sabaté » Consell » DEFENSES I VACUNES

Estem tenint una tardor atípica. Les altes temperatures que estem gaudint, fan que el contrast tèrmic entre el dia i la nit sigui desproporcionat. La conseqüència, lògicament, es la aparició dels primers refredats

El nostre consell en aquest inici de tardor ,va adreçat a previndre els refredats i altres afeccions degudes als canvis bruscos de temperatura.

Cal dir en primer lloc, i com a molt important, que ara es el temps de vacunar-se per a la grip. Caldrà que ho facin aquells grups de persones més sensibles a contraure la malaltia així com aquelles on la grip pot ser una afecció especialment perillosa , ja que de ella, a vegades, i per complicacions, se’n poden derivar altres malalties encara més complicades. Així hauran de vacunar-se les persones grans, i molt especialment les que ja pateixen patologies respiratòries prèvies, també, aquells grups de persones que estan permanentment en contacte amb malalts , així com els malalts crònics.

La vacunació , ja sabeu ,consisteix en la inoculació d´agents potencialment patògens, encara que estan inactivats. El nostre sistema immunitari, en contacte amb ells, crearà defenses i si es dóna el cas que algun agent patogen similar entra al nostre cos, les defenses actuaran destruint-lo .

Es per això que heu d´adreçar-vos al vostre metge de família ,especialment si esteu entre els grups de persones abans esmentat, i demaneu us posin la vacuna de la grip, que per cert sembla que aquest any es presenta una grip no, massa virulenta i similar a la de l´any passat.

Dit això, i ara que la medicina preventiva està tant desenvolupada, m´agradaria parlar- vos de tot una sèrie de preparats que son idonis per mantenir i reforçar les defenses naturals de l´organisme. Son càpsules o sobres per prendre diàriament una temporada i que contribueixen a reforçar les defenses del nostre cos, a fer funcionar amb normalitat el nostre sistema immunitari. Estan compostos de pròpolis, zinc, vitamina C, jalea real, echinacea, magnesi, prebiòtics que ajudaran a mantenir l´equilibri de la flora intestinal així com determinats probiòtics.

Tots aquests productes els trobareu a la nostra farmàcia preparats per diferents laboratoris i que a part de protegir i augmentar les defenses, també ajuden a frenar els símptomes del refredat i eviten les recaigudes després de patir-los.

Com sempre espero us siguin útils aquests consells. Tots nosaltres estem a la vostra disposició per explicar-vos i aconsellar-vos en tot allò que sigui del vostre interès i sempre en benefici de la vostra salut.

Fins al proper consell, la vostra farmacèutica, Carmen de Villalonga Pifarré.

Comments are closed.